ברקשייר האת'ווי של וורן באפט הגיעה ביום רביעי לאבן דרך משמעותית, והפכה לחברה האמריקאית הראשונה מחוץ למגזר הטכנולוגיה שהשיגה שווי שוק של טריליון דולר. מניות הקונגלומרט מבוסס אומהה זינקו ביותר מ-28% בשנת 2024, הרבה מעבר לעלייה של 18% ב-S&P 500. ההישג החשוב מגיע ימים ספורים לפני שבאפט, המכונה "האורקל של אומהה", חוגג את יום הולדתו ה-94. מניית ברקשייר האת'וויי נסגרה ביום רביעי במחיר של 696,502.02 דולר, מה שסימן עלייה של 0.8% ודחף את שווי השוק של החברה מעבר לרף ה-1 טריליון דולר, לפי FactSet.
"אבן דרך זו היא עדות לאיתנות הפיננסית של החברה ולערך הזיכיון", אמרה קאתי סייפרט, אנליסטית ברקשייר ב- CFRA Research . "זה משמעותי במיוחד בתקופה שבה ברקשייר נותרה אחת הקונגלומרטים הבודדים שנותרו שקיימים כיום". ברקשייר האת'וויי מצטרפת כעת לקבוצה בלעדית של חברות אמריקאיות שעברו את רף טריליון הדולר, כולל ענקיות הטכנולוגיה אפל , Nvidia , Microsoft , Alphabet , Amazon , ומטה . עם זאת, בניגוד לחברות אלה, ברקשייר ידועה בהשקעות שלה בתעשיות מסורתיות כמו רכבות, ביטוח ומזון מהיר, אם כי חלקה המשמעותי באפל תרם לעלייה במחירי המניות שלה לאחרונה.
באפט, שהשתלט על ברקשייר בשנות ה-60, הפך אותה מיצרנית טקסטיל מתקשה לאימפריה רחבת ידיים עם אינטרסים המתפרשים על פני ביטוח, מסילות ברזל, קמעונאות, ייצור ואנרגיה. המאזן החזק של החברה ועתודות המזומנים הגדולות של החברה היו סימן היכר להצלחתה.
"זוהי מחווה למר באפט ולצוות ההנהלה שלו," אמר אנדרו קליגרמן, אנליסט ברקשייר ב- TD Cowen . "העסקים 'הכלכלה הישנה' של ברקשייר הם מה שבנו את החברה, ובכל זאת העסקים האלה נסחרים לפי הערכות שווי נמוכות בהרבה בהשוואה לחברות טכנולוגיה, שאינן מהוות חלק מרכזי מהפורטפוליו של ברקשייר". עלייתה של ברקשייר האת'וויי למועדון של טריליון דולר בולטת בדבקותה במבנה של קונגלומרטים, מודל עסקי שיצא מרווחה בעשורים האחרונים כאשר תאגידים רבים עברו להתמחות.