המשבר הדמוגרפי המתמשך של יפן הגיע לרמה חדשה כאשר שיעור הילודה במדינה הגיע לשפל ב-2022, ומציין את השנה השביעית ברציפות של ירידה. הודעת משרד הבריאות ביום שישי הדגישה את תחושת הדחיפות האוחזת במדינה, שכן האוכלוסייה ממשיכה להתכווץ ולהזדקן במהירות. על פי דיווחים של רויטרס , שיעור הפריון, המייצג את מספר הילדים הממוצע שנולדו לאישה במהלך חייה, ירד ל-1.2565. נתון זה נמוך אף מהשפל הקודם של 1.2601 שנקבע ב-2005 ונופל הרבה מתחת לשיעור האידיאלי של 2.07 הנדרש כדי לשמור על אוכלוסייה יציבה.
מתוך הכרה בחומרת המצב, ראש הממשלה פומיו קישידה הפך את היפוך שיעור הילודה היורד לעדיפות עליונה עבור ממשלתו. למרות רמות החובות הגבוהות של המדינה, הממשל של קישידה מתכנן להקצות הוצאה שנתית של 3.5 טריליון ין (25 מיליארד דולר) לתמיכה בהורים וליישם אמצעי טיפול בילדים. במהלך ביקור שנערך לאחרונה במעון , ראש הממשלה קישידה הביע את דאגותיו וקבע: "אוכלוסיית הנוער תתחיל לרדת באופן דרסטי בשנות ה-30. התקופה עד אז היא ההזדמנות האחרונה שלנו להפוך את מגמת ההתמעטות של הלידות".
ה- COVID-19 החריפה עוד יותר את האתגרים הדמוגרפיים של יפן, כאשר פחות נישואים בשנים האחרונות תרמו לירידה בלידות. בנוסף, המגיפה מילאה תפקיד בעלייה בשיעורי התמותה, עם למעלה מ-47,000 מקרי מוות ביפן בשנה שעברה שיוחסו לנגיף. בשנה שעברה, מספר הילודים ביפן צנח ב-5% לשפל חדש של 770,747, בעוד שמספר מקרי המוות זינק ב-9% ל-1.57 מיליון שיא, כפי שעולה מהנתונים.