אנשי עסקים פקיסטנים מזהירים את הממשלה שאם היטל הייבוא לא יוסר, מיליונים יאבדו את מקום עבודתם. הם קוראים לממשל לאפשר חומרים תקועים בנמל קראצ'י להיכנס למדינה. תעשיות הפלדה, הטקסטיל והתרופות נסגרו ברובן, מה שגרם לסגירת אלפי מפעלים, מה שהעמיק את בעיית האבטלה והחמיר את המשבר הכלכלי בפקיסטן.
מחסור במזומן גורם למחסור במזון בפקיסטאן, לאבטלה רק פריטים חיוניים כגון מזון ותרופות פטורים מאיסור היבוא של פקיסטן בשל עתודות דולרים נמוכות במיוחד. האיסור צפוי להישאר עד שפקיסטן תשכנע את קרן המטבע הבינלאומית (IMF) להסכים לחילוץ. היו מספר תעשיות שנסגרו בפקיסטן, כמו פלדה, טקסטיל ותרופות, שהחריפו את בעיית האבטלה.
יש מחסור בגרוטאות מתכת בפקיסטן, שנמסה והופכת למוטות פלדה, מה שגורם לבעיות בשרשרת האספקה. בשבועות האחרונים הברים הללו הגיעו למחירי שיא. מעל 150 מיליון דולר של יבוא פלדה מיובאים מדי חודש לפקיסטן. יתרות המט"ח של פקיסטן צנחו ל-2.9 מיליארד דולר, וזה לא מספיק כדי לכסות את היבוא במשך שלושה שבועות, על פי בנק המירב של פקיסטן.
שנים של ניהול כושל פיננסי וחוסר יציבות פוליטית פגעו קשות בכלכלה הפקיסטנית. משברי אנרגיה עולמיים ושיטפונות החמירו את המצב. תעשיית הייצור הפקיסטנית נהרסה על ידי מחסור חמור בחומרי גלם, רמות שיא של אינפלציה, עלויות דלק גבוהות בכל הזמנים וקריסת הרופי הפקיסטני. משלחת של קרן המטבע הבינלאומית עזבה את פקיסטן ביום שישי האחרון לאחר שהשיחות להחייאת תוכנית הלוואות שנדחקה אך נחוצה בדחיפות הסתיימו ללא הסכם.
כ-60% מהיצוא של פקיסטן הם טקסטיל ובגדים. כ-35 מיליון פקיסטנים עובדים בתעשייה, המייצרת מגבות, תחתונים ופשתן עבור מותגים גדולים. מגזר הטקסטיל של פקיסטן נאלץ לייבא בדים גולמיים לאחר שיטפונות הרסו את יבולי הכותנה המקומיים בקיץ האחרון. בחודש שעבר פנו בעלי מפעלים לשר האוצר בבקשת "התערבות ישירה" לביטול חסימת הצבעים, הכפתורים והרוכסנים. אם פקיסטן תעמוד בתנאי החילוץ של קרן המטבע הבינלאומית, כמו העלאת מחירי הדלק והאנרגיה לרמות שיא, אנו צופים שהאינפלציה תעלה בפקיסטן כתוצאה מכך. עם זאת, זה יכול גם לפתוח את הדלת לסיוע כספי נוסף ותרומות ממדינות ידידותיות בעתיד.
חברת הספנות הגדולה שבבעלות המדינה, COSCO מסין, השעתה את משלוחי המכולות לפקיסטן ללא תשלומים מראש. בנוסף, החליטה החברה לגבות תחילה חיובים ומסים מקומיים שונים בפקיסטן. סוחרים פקיסטניים אישרו זאת, ואמרו שסין מסרבת להזמנות מפקיסטן ודורשת "תשלום מלא מראש". הם אמרו שהבנק הממלכתי של פקיסטן אינו מאפשר מכתבי אשראי (LCs) ויותר מ-11,000 תיקי תשלומי יבוא והזמנות תלויים ועומדים ב-SBP.
לפי הסוחרים, חברות סיניות טוענות שלפקיסטאן יש משבר דולר ושיש לשלם תחילה דמי שכירות והיטלים. גורואים בשוק דוחקים בממשלת פקיסטן חסרת המזומנים להסיר את האיסור על יבוא, ומזהירים כי מיליונים יהיו מובטלים אם האיסור לא יוסר. תעשיות הייצור נפגעו ממחסור בחומרי גלם, עלייה באינפלציה, עליית עלויות הדלק וצניחה של המטבע. מומחים מעריכים כי COSCO מחזיקה ב-15 עד 20 אחוזים משוק השילוח הפקיסטני. הם הזהירו שאם הנושא לא ייפתר באופן מיידי, השוק יקרוס.