סין הוציאה אזהרה חמורה ליפן, ואיימה בתגמול כלכלי משמעותי אם טוקיו תמשיך עם הגבלות נוספות על מכירה ושירות של ציוד לייצור שבבים לחברות סיניות. המהלך מסבך את המאמצים המתמשכים בהובלת ארה"ב לבלום את הגישה של סין לטכנולוגיית מוליכים למחצה מתקדמת. גורמים רשמיים יפנים עודכנו על ההשלכות האפשריות על ידי נציגים סינים בכירים בפגישות האחרונות, על פי מקורות הבקיאים בדיונים.
דאגה מרכזית ביפן היא ההשפעה הפוטנציאלית על Toyota Motor Corp. , אשר הביעה חשש כי בייג'ין תוכל להגיב להגבלות חדשות על מוליכים למחצה על ידי ניתוק הגישה של יפן למינרלים קריטיים החיוניים לייצור רכב. טויוטה, שחקן מרכזי במדיניות השבבים של יפן, השקיעה רבות בקמפוס שבבים חדש שמפותח על ידי Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. בקוממוטו. השקעה זו מדגישה את ההשפעה המשמעותית של יצרנית הרכב על אסטרטגיית המוליכים למחצה של יפן, לצד Tokyo Electron Ltd , אשר תושפע ישירות מכל בקרת ייצוא חדשה.
ארה"ב לחצה על יפן ליישר קו עם מאמציה להטיל הגבלות הדוקות יותר על יצוא כלי ייצור שבבים מתקדמים לסין. פקידים אמריקאים ניהלו גם שיחות עם עמיתיהם היפנים כדי להבטיח אספקה נאותה של מינרלים קריטיים, במיוחד לאחר שסין הטילה הגבלות יצוא על מרכיבים מרכזיים כמו גליום וגרמניום בשנה שעברה. התקדים ההיסטורי לחששות כאלה מתחיל בשנת 2010 כאשר סין עצרה זמנית את ייצוא אדמה נדירה ליפן בעקבות סכסוך טריטוריאלי.
המהלך גרם להפרעה משמעותית במגזר האלקטרוניקה של יפן, והדגיש את הסיכונים הפוטנציאליים של הסתמכות יתר על יבוא מינרלים סיניים. למרות המאמצים לגוון, יפן נותרה חשופה לפעולות דומות. מניות של חברות יפניות הקשורות לשבבים, כולל Tokyo Electron, Lasertec Corp , ו- Disco Corp. , ירדו בעקבות דיווחים על ההתנגשות הפוטנציאלית בין סין ליפן, מה שמצביע על רגישות השוק למתיחות ההולכת וגוברת.
בעוד שחלק ביפן טוענים נגד מעקב עיוור באסטרטגיות הגיאופוליטיות של ארה"ב, ממשל ג'ו ביידן נשאר אופטימי לגבי השגת הסכם עם טוקיו עד סוף השנה. עם זאת, ארה"ב לא שללה את השימוש בכלל מוצר ישיר זר (FDPR) , המאפשר לוושינגטון לשלוט במכירות של מוצרים ברחבי העולם אם הם מכילים טכנולוגיה אמריקאית, למרות שהיא מעדיפה החלטה דיפלומטית.
הבחירות הקרובות לנשיאות ארה"ב והתפטרותו הצפויה של ראש ממשלת יפן, פומיו קישידה, מוסיפות אי ודאות נוספת לעיתוי של כל הסכם. עם זאת, פקידים אמריקאים מאמינים שממשלת טוקיו בנתה קונצנזוס רחב למדיניות, שאמורה לסייע בשמירה על המשכיות במשא ומתן.