ככל שהאוזניות האלחוטיות הופכות נפוצות יותר ויותר, החששות לגבי הבטיחות של טכנולוגיית בלוטות' והסיכונים הבריאותיים הפוטנציאליים שלה, כגון סרטן, נמשכים. קבוצת מדענים הביעו דאגות משמעותיות בשנת 2015 בנוגע לסכנות הפוטנציאליות הקשורות לטכנולוגיית השדה האלקטרומגנטי הבלתי מיינן (EMF) המשמשת את כל מכשירי ה-Bluetooth.
עם זאת, הבנת הסיכונים הספציפיים הקשורים באוזניות בלוטות' וההשלכות הרחבות יותר על הבריאות היא חיונית עבור הצרכנים. טכנולוגיית בלוטות' משתמשת בתדר רדיו קצר טווח כדי לחבר מכשירים בתוך אזור פרוקסימלי, הפולטת קרינת רדיו (RF), סוג של קרינה אלקטרומגנטית (EMR). קרינה זו, המשותפת גם לסביבות טבעיות וגם לסביבות מעשה ידי אדם, נפלטת גם מטלפונים סלולריים, מכשירי רדיו וטלוויזיות.
יש לציין כי רמת הקרינה ממכשירי בלוטות' נמוכה בדרך כלל מזו של טלפונים סלולריים, על פי קן פוסטר, PhD, פרופסור אמריטוס לביו-הנדסה באוניברסיטת פנסילבניה . כתוצאה מכך, בעוד ששימוש ממושך באוזניות Bluetooth אלחוטיות עשוי להגביר את החשיפה, הוא נשאר פחות מזה מהחזקת טלפון לאוזן. קרינה מסווגת כבלתי מייננת או מייננת. קרינה בלתי מייננת יכולה להזיז אטומים, אך חסרה את האנרגיה להסרת אלקטרונים, מה שהופך אותה פחות בסבירות לגרום נזק בריאותי.
לעומת זאת, קרינה מייננת, הכוללת קרני רנטגן וחומרים רדיואקטיביים, עלולה לפגוע ברקמות וב-DNA, שעלול להוביל לסרטן. למרות שחשיפות מסוימות, כמו טיפולי קרינה רפואית, מוכרות כמסרטנים, הקרינה הבלתי מייננת של בלוטות' אינה נחשבת בדרך כלל כגורמת לסרטן. למרות זאת, עדיין חסר מחקר סופי הקושר בין קרינת RF מטלפונים סלולריים, ובהרחבה Bluetooth, להשפעות בריאותיות שליליות, מה שמדגיש את הצורך במחקר נוסף.
בארה"ב, תקני בטיחות מסדירים את כמות הקרינה הנפלטת ממכשירי צרכנים, כאשר טכנולוגיית ה-Bluetooth נשארת הרבה מתחת לרמות אלו. למי שעדיין מודאג מחשיפה, האפשרויות כוללות שימוש באוזניות קוויות או הגבלת השימוש במכשירים אלחוטיים. בנוסף, פוסטר מציע להיזהר מחשיפה ממקורות שונים, כולל טלפונים סלולריים והתקנים אחרים התומכים ב-Bluetooth.
מעבר לסיכונים התיאורטיים של קרינה, חששות בריאותיים מיידיים יותר עם אוזניות כוללים נזקי שמיעה אפשריים. ה- CDC ממליץ להשתמש באוזניות בצורה אחראית כדי למנוע אובדן שמיעה, ומציע מגבלות שימוש ובקרת עוצמת הקול כאמצעי מניעה. אוזניות מבטלות רעשים יכולות לעזור בניהול עוצמת הקול, אם כי ייתכן שהן אינן מתאימות במצבים שבהם שמיעת צלילי הסביבה חיונית לבטיחות.
בסופו של דבר, בעוד שמחקר מתמשך עשוי בסופו של דבר להבהיר את הסיכונים ארוכי הטווח הקשורים לקרינת בלוטות', מכלול הראיות המדעיות הנוכחי אינו מצביע על איום בריאותי משמעותי. הבנה זו מאפשרת למשתמשים להתמקד יותר בשיטות בטיחות מיידיות הקשורות לשימוש באוזניות. ניהול יעיל של השימוש באוזניות לא רק מפחית סיכונים פוטנציאליים אלא גם מקדם חווית האזנה בריאה יותר. ככל שהטכנולוגיה מתפתחת, שמירה על גישה מאוזנת לשימוש יכולה לסייע במניעת אובדן שמיעה, שלעתים קרובות הוא בלתי הפיך.
מומלץ למשתמשים להגביל את השימוש באוזניות למשכי זמן סבירים, באופן אידיאלי לא יותר מ-60-90 דקות בכל פעם, ולשמור על רמות עוצמת הקול בסף בטוח (60% עד 80% מעוצמת הקול המקסימלית). ה-CDC ממליץ גם על אוזניות ביטול רעשים עבור סביבות עם רעשי רקע כדי למנוע את הצורך בהגדרות עוצמת קול גבוהות יותר שעלולות להזיק. עם זאת, יש להשתמש בהם בזהירות במצבים שבהם מודעות לצלילים שמסביב חיונית לבטיחות. אימוץ שיטות אלה לא רק מגן על השמיעה אלא משפר את הרווחה הכללית בעולם הדיגיטלי שלנו.