בייג'ינג, 2 במרץ 2023 /PRNewswire/ — בימים הקרובים, קרוב ל-3,000 צירי הקונגרס הלאומי העממי (NPC) וכ-2,000 חברי הוועד הלאומי של הועידה הפוליטית הפוליטית של העם הסיני (CPPCC) יתכנסו בבייג'ינג כדי למלא את תפקידיהם, הכוללים דיון בנושאי חקיקה שונים ובחינת סדרה של דוחות עבודה כדי למצוא בסיס משותף ולהתכנס בין האינטרסים של העם הסיני.
ההתכנסויות השנתיות, הידועות בשם Two Sessions, מציעות למשקיפים צוהר לרעיונות ולפרקטיקות דמוקרטיית התהליך המלא העממית, שהפכו למילת מפתח בזירה הפוליטית של סין במהלך השנים האחרונות.
לדברי נשיא סין שי ג'ינפינג, דמוקרטיית התהליך המלא העממית בסין "היא דמוקרטיה המכסה את כל ההיבטים של התהליך הדמוקרטי ואת כל מגזרי החברה. זוהי דמוקרטיה סוציאליסטית במלוא מובן המילה, בעלת האופי האמיתי ביותר וההשפעה הגדולה ביותר".
דמוקרטיה במלוא מובן המילה
בהתייחסו לדמוקרטיית התהליך המלא העממית בסין, אמר החוקר הדרום אפריקאי פול טמבה: "קולות האנשים מכל התחומים נלקחים בחשבון, לא רק במהלך תהליך הבחירות, אלא שכוחם של האנשים מופעל באמצעות הקונגרס הלאומי העממי ברמת המחוז והעיירה".
במילותיו של הנשיא הסיני, "היותה של מדינה דמוקרטית או לא תלויה באם תושביה הם באמת האדונים של המדינה. זה תלוי אם לאנשים יש את הזכות להצביע, וחשוב מכך, הזכות להשתתף".
בסין, צירים של קונגרסים עממיים ברמת המחוז והעיירה נבחרים ישירות על-ידי הבוחרים, בעוד שצירים לקונגרסים מעל רמת המחוז נבחרים על-ידי צירים בדרג הנמוך הבא.
עד יוני האחרון, למעלה ממיליארד מצביעים הצביעו, על בסיס קול אחד לכל אחד, בבחירות של למעלה מ-2.6 מיליון צירים לקונגרסים עממיים ברמת העיירה והמחוז, על פי המשרד הכללי של ועדת הקבע של ה-NPC.
צירים ל-NPC נבחרים על-ידי קונגרסים עממיים של מחוזות, אזורים אוטונומיים ועיריות שנשלטים במישרין על-ידי הממשלה המרכזית. הכוחות המזוינים בוחרים בעצמם את הצירים שלהם.
אפילו מינויו של נשיא סין כציר לקונגרס הלאומי העממי ה-14 הועלה להצבעה בקונגרס פרובינציאלי. הנשיא שי נבחר לקונגרס הלאומי העממי ה-14 בהצבעה פה אחד במושב הראשון של הקונגרס העממי ה-14 של מחוז ג'יאנגסו בינואר.
עבור CPPCC, חבריה מחולקים ל-34 קבוצות משתתפות, כולל נציגים מהמפלגה הקומוניסטית של סין (CPC), מפלגות פוליטיות שאינן CPPCC, ארגונים עממיים, קבוצות מיעוטים אתניים ומגזרים שונים בחברה, סינים מהאזורים הונג קונג, מקאו וטייוואן, וכן אזרחים סינים שחזרו מחו"ל.
מכיוון שהגנת הסביבה ממשיכה להוות מוקד עבודה מרכזי ברחבי המדינה, ה-CPPCC הקים מגזר חדש בנושאי סביבה ומשאבי טבע, הכולל 85 שמות מ-2,172 חברי הוועדה הלאומית החדשה של CPPCC ל-Two Sessions הקרוב.
מהם, 852, או 39.2 אחוזים, שייכים ל-CPC, בעוד הנותרים אינם חברים ב-CPC. כל 56 הקבוצות האתניות של סין מיוצגות בגוף היועץ העליון של המדינה.
הדמוקרטיה הטבעית האמיתית ביותר, ההשפעה הגדולה ביותר
שר החוץ התוניסאי לשעבר, אחמד אונייס, אמר כי הדמוקרטיה הנהוגה בסין היא "כנה, פרגמטית וללא מפגני ראווה".
מנקודת המבט של הנשיא שי, "דמוקרטיה אינה קישוט להצגה, אלא מכשיר לטיפול בסוגיות המעסיקות את העם".
במהלך ה-Two Sessions, צירי NPC מגישים הצעות ומהווים את קולם של האנשים אותם הם מייצגים, בעוד שחברי CPPCC מציעים הצעות להשתתף בדיון ובניהול של ענייני המדינה.
במהלך ה-Two Sessions בשנה שעברה, צירי ה-NPC הגישו 487 הצעות חקיקה יחד עם כ-8,000 עצות, ביקורת והערות, וה-CPPCC אישרה 5,979 הצעות.
ציר NPC מא יידה, שהוא גם חוקר משפטי באקדמיה למדעי החברה בבייג'ינג, אמר כי דמוקרטיית התהליך המלא העממית יושמה הלכה למעשה בעבודת החקיקה של המדינה.
סוגיית השלכת חפצים מבניינים רבי קומות עוררה דאגה רחבה בחברה הסינית. בקידוד הקוד האזרחי הציע מא שסוגיה זו תיבדק על-ידי גורמי ביטחון הציבור, והתוכן הרלוונטי נקלט בסופו של דבר בחוק.
בשנה שעברה, חבר ה-CPPCC ז'ו טאו, שהוא גם מדען ראשי ב-CanSino, הגיש הצעה הקוראת לממשלה לאשר ולאמץ חיסוני COVID-19 מהדור השני, בעלי איכות ובטיחות משופרות, מוקדם ככל האפשר על מנת לשפר את רמות החיסון הלאומיות.
באפריל האחרון, חיסון הדור השני של חלבון רקומביננטי ל-COVID-19, המיוצר על ידי China National Pharmaceutical Group Co., קיבל אישור מבייג'ין לניסויים קליניים, ובספטמבר, סין הפכה למדינה הראשונה שנתנה אור ירוק לחיסון נגד COVID-19 בשאיפה.