JPMorgan, בנק השקעות מוביל, ייעד את הודו כמיקוד העיקרי שלו באסיה ומועדפת בשוק העולמי, כפי שקבע אסטרטג המניות האסייתי של הבנק, Mixo Das. העדפה זו נובעת בעיקר מהדינמיקה המשתנה בייצור העולמי, שבו חברות נוטות יותר ויותר לעבר אסטרטגיית "סין פלוס אחת". גישה זו צפויה להועיל רבות להודו, כיום הכלכלה החמישית בגודלה בעולם.
שוק המניות ההודי חווה צמיחה משמעותית מתחילת השנה, עם מדדי מפתח כמו Nifty 50 ו- BSE Sensex מגיע לשיאים חסרי תקדים. הזינוק הזה מתיישב עם אמון המשקיעים הרחב יותר בהודו כמרכז ייצור והשקעות, כשהוא מחוזק על ידי מהלכים ארגוניים גדולים. ראוי לציין כי Apple חנכה את נקודות החניה הקמעונאיות הראשונות שלה בהודו ויזמה שם את ייצור ה-iPhone 15, מהלך שנראה כגורם פעמון להשקעות זרות עתידיות בייצור הודי.< /span>
בנוסף, חברות מבוססות בהודו, כמו Maruti Suzuki, מרחיבות את פעילותן ומחזקות עוד יותר את הבסיס התעשייתי של המדינה. שחקנים בינלאומיים, כולל יצרנית הרכב החשמלי הווייטנאמי VinFast, מתכננים גם הם השקעות משמעותיות בהודו, המעידות על המשיכה הגוברת של המדינה כיעד ייצור.
לעומת זאת, ג'יי.פי מורגן שומר על עמדה זהירה לגבי סין. למרות עליות מזדמנות, האטה כלכלית מתמשכת ואמון נמוך של משקי הבית בשוקי המניות הובילו לירידה בעניין המשקיעים הזרים. דאס מציע שתקופת התאוששות ממושכת יותר נחוצה לפני שסין תוכל להחזיר את כוחה למשקיעים גלובליים.
התמיכה של JPMorgan בהודו כשוק העליון שלה באסיה משקפת שינוי אסטרטגי בדפוסי ההשקעה העולמיים. עם תאגידים גדולים שמגוונים את בסיסי הייצור שלהם ושוק המניות של הודו מפגין ביצועים חזקים, המדינה בולטת כמגדלור של פוטנציאל תעשייתי ופיננסי. לעומת זאת, האתגרים הכלכליים של סין ממשיכים להרתיע את אמון המשקיעים, ומחייבים מסגרת זמן ארוכה יותר להתאוששות והשקעה מחדש.